Första tävlingen........

Hejsan Allihopa! Ja, det var en händelserik helg må jag säga. Efter att ha suttit fast i kö på södertäljevågen i flera timmar så kom vi äntligen fram till Helena i Norrköping. Mastad Islandshästar, superfin gård har dom!! Där ska min älskade lilla Yrdlingur stå på Hingststation. Hördur var nog lite trött när vi kom fram:( Men han fick en STOR fin box att stå i. Olivia som har legat sjuk hela veckan kände sig trött och matt, men ville tävla i alla fall. Väl framme på Dyggur , med 91 startande ekipage träffade vi Hinni och Beta + några till som vi känner så det blev en toppendag. Varmt som bara den, men man ska ju inte klaga!  Olivia gick till A-final i tölt och 4-gång. Hon får skriva själv om detta, blir nog bäst så:=) Men som stolt mamma kan jag i alla fall avslöja att det blev många 6 or och några 6.5 och det får man vara supernöjd men när man genomfört sin första tävling tillsammans! Eftersom hon åkt på någon slags förkylninsastma så valde hon att stryka sig i Finalerna, hon orkade helt enkelt inte .Olivia både älskar och avgudar den hästen och jag kan bara instämma, han är det goaste som finns! (som man tycker om ALLA sina underbara hästar) men det är ju som med sina barn, det finns ju inget bättre!

Mvh Suz

SM-sidan...

Ja, nu ligger ju våran fina Nattfari delvis och pryder SM-sidan. www.icelandichorse.se Så roligt tycker jag. Ska bli kul att åka iväg till SM jag tror att det kommer bli hur kul som helst! Allt är ordnat för småhingstarna Tack för alla svar:=) toppen! dom kommer att gå på hingstbete inte allt för långt härifrån, kul då kan man åka dit och kolla på busarna. Lolle var här idag och fick på buskillarna varsin grimma, vilken teknik han har den karln! Tur säger jag att han kunde hjälpa till, jag hade aldrig klarat det själv!! Det är stora killar vi pratar om "stora Lilleman" är nog drygt 140 i mankhöjd och en riktigt fin häst tyckte Lolle. Ja men han är vekligen fin men så är han min gammelgummas föl :=) hon blir bara finare för varje dag som går, och det glädjer mej:=) Dom är ju i princip helt ohanterade utom det lilla vi har gjort. Men det blir nog bra till slut!

Suz

Hingstbete?.....

Mina bonusföl skulle behöva komma på hingstbete. Skulle så gärna vilja att dom kom till en människa som har hjärtat på rätta stället eftersom dom har haft det så svårt:( Min vännina som äger hästarna undrar om det finns någon som känner att dom har plats eller vet någon bra person. Ni får jättegärna kontakta mej via vår hemsida www.rannarve.dinstudio.se där man når oss under sidan kontakt eller via min mail.

Tack på förhand:=)

Suz

Mina ungar....

Jag måste bara skriva om dom....Gulliga det är vad dom är , och duktiga:=) dom mockar och fodrar varje dag + att dom tränar sina hästar. Jag är är stor beundrare av dom, mammas tjejer. det är så mysigt nu när dom kan rida ut senare på eftermiddagen och njuta innan mygg och knott kommer. Min minsta och jag ska försöka laga till en riktigt god middag ikväll:=) Imorgon kommer Nora och Sara hit ;=) det kommer att bli kul!

Kram suz


Hästar.............är underbara varelser........

Våra bonushästar blir piggare och friskare för varje dag som går, det är en sann glädje att se dom springa för allt dom bär i hagen! Dessa utmärglade krakar som Fia, Sara jag och tjejerna hämtade för drygt 3 veckor sedan. Jag läste ett repotage om shetlandsponniers här på Gotland som oxå farit illa. Man blir så ledsen, man kan liksom inte fatta?? På våran ena "lilleman" så hade grimman nästan vuxit fast :( frågan är om märket ens kommer att gå bort? Stina trodde nog inte det. Men värst var nog "min" älskade gamla gumma" så undernärd och avstängd mentalt. Eftersom jag aldrig förr sett något liknande så blev jag ju sjukt orolig när stora, stora fläckar av hår bara rasade av henne, men Stina försäkrade mej om att det är kroppen som sparat på detta hår så länge kroppen inte fått tillräkligt med näring. Nu när hon får det hon ska "törs" kroppen släppa detta hår för att bilda nytt. Men jag kan se att Stina har rätt för om man tittar riktigt nära kan man se ny fin päls som håller på att växa ut. Tänk ändå, dessa underbart vackra ögon som tittar så tacksamt på mej varje gång hon får mat eller blir borstad, livsglädjen och överlevaren som tittar mej i ögonen varje dag, Underbara häst!

Suzanne

Vinnartäcket SM-2009! :=)

Hejsan Allihopa!  Här har ni en stolt "stickerska" jag har nämligen fått i uppdrag att sticka Vinnartäcket till seniorvinnande ekipaget SM 2009, kan man bli mycket stoltare ? jag känner mej så otroligt lycklig!!! Tänk er på finalen och sedan ärevarvet!! Vem har gjort täcket?? JO, jag!!  Så j-kla häftigt!  Våran Hemsida ( Rannarve Islandshästgård) kommer även att ligga som länk på SM-sidan! Lyckan är TOTAL :=)

Kram suz

Nya bilder

Nu har vi tagit oss i kragen och har tagit nya bilder på några av hästarna .
Lägger ut några av bilderna här och resten av dem ligger i album 3 på hemsidan, kommer in lite senare ikväll...
www.rannarve.dinstudio.se

Olivia.


Hördur

   - Arbete på volten

 



Forkur







Mynd






Ville














Bästa turen någonsin!

Idag hade jag den bästa turen någonsin med min underbara Hördur. Han var helt underbar, allting bara lossnade och vi bara dansade fram!
Jag kan inte göra annat än att bara ÖSA kärlek över denna underbara häst! En häst med den arbetsglädjen och viljan är väldigt få förunnat.

Arbetade även med min älskade Forkur, han var helt otrolig på vägen hem, jag fick total gåshus.

Jag är otroligt lyckligt lottad att få träna dessa fantastiska hästar.






Ge mig sommar och låt världens bästa Yrðlingur komma hem för att förgylla min tillvaro till bredden igen!






Olivia.

RSS 2.0