Jag har en dröm...

Som Martin Luther King sa "I have a dream". Min dröm är underbara Draumur från Gröna Gången...
Efter lång väntan och många bilder på nätet från Susanne på Gröna Gången kunde vi äntligen åka och titta på Draumur. Det var kärlek vid första ögonkastet, vilken underbar häst! Tack Camilla och Susanne för att jag får köpa denna guldklimp!!

Draumur är en musblack född 2004 och har 5 välseparerade gångarter. Pappa är Ypsilon frá Holtsmúla och mamma Dögg frá Sydra-Skördugili.

Ypsilon är ju helbror med våran Yrðlingur så snart får "farbror Y" släkten på gården!
Bilder på underbaringen finns på vår hemsida i galleri 4.
http://www.rannarve.dinstudio.se

Kram Malou


Olil Amble!

Hejsan Allihopa! Jag har pratat med Olil som just nu befinner sig i Norge. Hon har otroligt mye att gore som hon sa, men hon ska försöka hitta en tid till oss på Gotland. Jag vet en av ggr som jag träffade Olil, berättade hon att hon skulle till USA , och hålla kurs efter flera år av väntan av dom som bor i Califonien. Om Olil kommer till oss, kan vi känna oss hedrade, eftersom hon är en av Islandshästvärldens mest bokade instruktörer. Som hon sa : jag ska göra mitt yttersta för att finna en tid till er! Tusen tack Olil :) Ja, som det ser ut nu så har många mailat för att sätta upp sig om hon kommer. I dagläget finns 1 plats kvar på den ännu ej tidsbestämda kurs. Men jag tycker att alla ska ha en chans att rida för Olil, så maila på! Att hon kommer kan jag säga men hon visste som sagt var inte när. Hon kommer att kolla upp det och skicka mej ett mail efter helgen:) Ha det så gott! så hörs vi senare:)

Kram suz

Firmakeppnin!

Hejsan Allihopa! Idag när jag kollade igenom deltagarlistan blev jag så glad:) Det är många som anmält sig, Kolla vår hemsida! www.rannarve.dinstudio.se där ser du hur många det är + att jag ska lägga ut deltagarlistan i morgon:) Idag så har jag varit i Lolle Hoas ridhus med Olivia och Hanna. Dom har en viss ridning m.m på sitt schema i skolan. Olivia ska visa upp Islandshästens gångarter för dom som är med på denna utbildning. Hon ska försöka flirta med vår Vonna och höra om vi kan få låna hennes bana:) Idag var det longering och tömkörning på schemat. Sprettur "brallade" runt först men skötte sig utmärkt andra ggr. Olivia hade med sig Hamar som travade majestätiskt runt och visade upp sig ordentligt! Någon ggr gav han ifrån sig ett "glädjeskutt" Denna underbart snälla häst! Hamar i mitt hjärta<3  åg att det inte gick att uppdater på Austurs hemsida. Våran filmkväll kommer i alla fall vara 12 feb kl 19.00 och filmen vi ska se är inte bestämd än. Jag tänkte att det kanske finns någon där ute som skulle vilja "dela" med sig av någon bra film. Annars har vi en hel "drös" av film som vi kan välja mellan:)

Kram Suz

Måndag 19 jan.

Hejsan Allihopa! Jag har varit på fastlandet i helgen för att hämta mina tjejer hos Ann-marie och Gunnar! Dom hade haft det undderbart på sin semester vilket jag förstod, Värme vacker natur och god mat:) Det första tjejerna gjorde när dom kom hem var att slänga sig upp på varsin häst med pannlampa för det hade ju redan blivit halvmörkt! Och gissa om att dom blev lyckliga, båda hästarna gick så bra! Fin aktion, bra tempo!  Ja nu är det inte många dagar kvar tills Åse Ericson kommer, det ska bli Jättekul:) Vi kommer att hålla till i Gerd Janssons ridhus i Suderbys. Allt står under Kurser på vår hemsida.  [email protected]  Vi kommer att ha en Filmkväll tors den 12 februari kl 19.00 då vi kan titta på en bra film! Några önskemål? Maila! fika står jag för!

Kram suz

Torsdag

Hejsan Allihopa! Jag måste börja med att Gratulera våran hovslagare som blivit pappa för första gången till en liten son med mycket mörkt hår på huvudet enligt en stolt pappa Roger! Grattis Roger! Strut Johan är värre än värst nu! FAR RUNT MED STRUTEN SOM EN VIRVELVIND ÖVERALLT!! fast jag är glad att han är glad!  Ska åka till Stockholm idag för att hämta Olivia och Hanna, för nu kommer Ann-marie och Gunnar hem! Ska bli kul att dom kommer hem! Jag fick hem ett otroligt vackert grått Isländskt garn härom dagen som jag snart ska börja sticka en tröja i. Har funderat ut något alldeles speciellt ang den tröjan:) vi får väl se om det blir lyckat! Vi ska ha en filmkväll snart med en massa mys.Jag har tänkt "lägga" den en fredag så man kan slippa känna att man måste jäkta hem! kanske lite Tapas med nåt gott att dricka till!

Kram Suz

Tisdag.

Hejsan Allihopa! Hoppas att ni har det bra där ute i gråslasket!  Har pratat med Roger våran hovslagare som äntligen ska komma hit. Det har ju varit en massa A2 runt omkring här på ön så jag har inte velat att någon ska komma till oss så länge det härjat "fritt". Men nu tror jag faran är över. Det känns så skönt när hästarna fått nya skor. en slags tillfredställelse tycker jag, så där man känner när man gjort nåt bra:-) Orri springer fortfarande runt med "struten" Han går nu mera under arbetsnamnet "strut-Johann" kan ju inte låta bli att skratta åt honom,(fast inte så han ser forstås) Han ser för kul ut! Trodde att det skulle bli problem med att äta och dricka, men inte då det löste han blixtsnabbt:-) De  var som när jag såg denna munkorg som man kan sätta på hästen vid mycket bete, Stackarn tänkte jag , nu får han ju inte i sig nåt;(  Men ack vad jag bedrog mej. Tekniken att få i sig grässtrån lärde dom sig hur snabbt som helst! Jättebra för hästar som har lätt att "lägga på sig". Ska nog slå Olil signal idag och höra mej för.

Det finns fortfarande 1 st plats på Åse Ericson-kursen pga Agneta måste iväg på en familjeanlägenhet. Maila mej vid intresse!

Kram Suz

Måndag 12.jan

Hejsan Allihopa! Har precis kommit in och käkat lunch, har varit nere på sågen och hämtat spån till mina "gullisar" jag brukar åka ner när dom stängt av utsläppet för spån så man slipper få ALLT  överallt!! men idag gjorde det faktiskt ingen större skillnad:( det blåste in överallt ändå! Har i alla fall nästan städat klart stallet och fodrat hästarna lunch. Orri är på bättringsvägen och vill leka:) Han kommer springande med det än det andra han hittar i stallet:) Han har sprungit in i så mycket att struten har gått sönder lite grann, så jag får köpa en ny till Agneta som så snällt lånade ut sin till mej! Nu ska jag vila lite för att sedan ta nya tag:)

Kram Suz

Nu är bloggen klar! Oj vad kul!

Ja, nu är den klar! Malou har jobbat med den. Vet inte riktigt varför men datorn knasar hela tiden, så Malou har haft det svårt att få ihop den.  Igår så var vi hos "doktorn" med våra 2 hanhundar. Menigen var att dom skulle bli kastrerade båda två, men det blev "bara" en. Nemo satt kvar i bilen och skällde hela tiden, så jag gick ut och satt mej med honom. Sedan blev det dramatik må ni tro! Malou som var kvar inne hos Orri svimmade, så jag fick kasta mej in och försöka få liv i henne samtidigt som jag skulle hjälpa till att hålla Orri. Ja det gick, med ena benet "stötta" upp Malou och sedan hålla Orri på rygg så han kunde bli färdigsydd! Både Malou och jag var "knäsvaga" (Orri däckad), när vi var på väg hemåt,  Så nu går han omkring med en strut och känner sig allmänt hängig:( Hästarna mår bra, men längtar nog att få komma ut ( det är ju så halt) och Olivia och Hanna är ju på fastlandet och sköter Ann-marie och Gunnars gård. Nu hoppas jag att det smälter bort snart så allt blir lättare! Malou jobbar vidare på affischen som snart är klar ang Firmakeppnin, den kommer vi att lägga ut som ett "smakprov" sedan så ni får se den!

Kram Suz

Lördag 10.1

Hej!
imorse vaknade jag med den där olustiga känslan man kan ha i kroppen ibland:( Letade igenom huvudet och kom på vad det var, Kastrering!, av våra 2 hanhundar. Jag vet att det måste göras men det känns lite sorgligt, så defenitift på nåt sätt:(  Men det känns nog bra när det är över. Jag kan berätta något kul i alla fall! Jag har äntligen fått våran värmepump till lägenheten lagad. det var många resor dit (dom kunde inte hitta felet) men nu så!  Tänkte att man kunde ha en filmkväll där endera kvällen! När Hinni var här sist så köpte vi en film med dom allra bästa hästarna i världen, fantastiskt att se. Olil rider en av dom:) Jag går och väntar på svar från Olil ang en kurs med henne. Eftersom jag inte kan lägga ut något datum än, så vet jag inte när den blir av men jag lovar att göra vad som står i min makt att få hit henne! Som det ser ut nu så är det många som mailat och vill vara med. I dagsläget ca 2 platser kvar. Fia har lovat att ställa upp med en Fårö-ritt så jag försöker locka med det+ att hon kan ta med sig Ylva (Hagander) hennes goda väninna. Var försiktiga när ni ger er ut idag. det är ju glashalt!

Kram Suz


Torsdagen 8 januari

Min dag började med att jag åkte upp till Väskinde Screen för att lämna in 6 st täcken för brodyr inför Firmakeppnin och beställa T-shirts som kommer att finnas till försäljning. Det kommer givetvis att stå Rannarves Firmakeppni 2009 på dom, det bli mörkblå med gul text;) snyggt tyckte jag! Och sedan täckerna, där kommer det oxå broderas Rannarves Firmakeppni 2009. Efter det så åkte jag förbi Dahrves för att se vad dom kunde erbjuda? Jaha, då klev man ut med 2 st täcken till:) Så kommer nog WOW- hestkraft skänka ett oxå så då blir det 9 st täcken:) alltså det känns helt makalöst roligt! Jag har pratat med Radio Gotland och vi får väl se om dom kommer oxå:) Malou håller på att fila på det sista på affichen och jag kan tala om att den blir helt Superbra!!

Agneta Hallenfur måste tyvärr iväg på en familjeanlägenhet på Åse Ericson-kursen så det har blivit 1 plats ledig:) Är du intresserad att rida för Åse på denna 1-dags kurs så skicka mej ett mail [email protected] Hon är ju som sagt en väldigt upptagen instruktör , men tag chansen nu! 


Kram så länge Suz


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0